«απαγορεύεται Η Χορήγηση Των Αντιβιοτικών Χωρίς Ιατρική Συνταγή, Θα Επιβάλλονται Κυρώσεις Στους Παραβάτες»

«απαγορεύεται Η Χορήγηση Των Αντιβιοτικών Χωρίς Ιατρική Συνταγή, Θα Επιβάλλονται Κυρώσεις Στους Παραβάτες»

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) πρόκειται για μια κατάκτηση του ιατρικού κόσμου, η οποία χρειάστηκε περίπου 50 χρόνια για να εφαρμοστεί. Σημειώνεται ότι νόμος για τη χορήγηση όλων των φαρμάκων μόνο με συνταγή γιατρού, υπάρχει από το 1973, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις δεν εφαρμοζόταν. “Εφιστούμε την προσοχή στους ιατρούς για πιστή εφαρμογή του νόμου χωρίς καμία εξαίρεση και στους πολίτες για την πλήρη συμμόρφωσή τους λόγω των επιταγών δημόσιας υγείας, ειδικά εν μέσω πανδημίας κορωνοίού. Επισημαίνουμε ότι απαγορεύεται η λήψη όλων των μορφών αντιβίωσης, ακόμη και σε μορφή κρέμας ή οφθαλμικού διαλύματος, χωρίς ιατρική συνταγή”, υπογραμμίζουν οι γιαροί του ΕΟΠΥΥ.

  • Της ΕΕ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε πιεστικά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το 2019 να ενσωματώσει τις ευρωπαϊκές οδηγίες στην ελληνική νομοθεσία.
  • "Εξάλλου, η υποχρεωτική πλέον συνταγογράφηση των αντιβιοτικών οδήγησε, με βάση τις εκτιμήσεις, σε μείωση κατανάλωσης των σκευασμάτων αυτών κατά περίπου 20%", υπογραμμίζει το προεδρείο του Συλλόγου, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα αντιβιοτικά δεν ήταν απαραίτητα.
  • Ωστόσο, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), δηλαδή το σύστημα μέσω του οποίου οι γιατροί θα έπρεπε να γράφουν τις ειδικές συνταγές για τις αντιβιώσεις, δεν ήταν έτοιμο.
  • Δυστυχώς αν συνεχισθεί η αλόγιστη χρήση τους σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ανθεκτικά μικρόβια θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη απειλή για την Παγκόσμια Υγεία έως το 2050.

Δυστυχώς αν συνεχισθεί η αλόγιστη χρήση τους σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ανθεκτικά μικρόβια θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια Υγεία έως το 2050. Η αγαστή συνεργασία των επιστημόνων υγείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της Υγείας των πολιτών», επισημαίνεται στη συνέχεια του κοινού ανακοινωθέντος. Ο ΠΙΣ πρωτοστάτησε στη χορήγηση των αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή. Ζητεί η Χώρα μας να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να συνταγογραφούνται ανεξαιρέτως όλα τα φάρμακα. Κάθε παράβαση των υποχρεώσεων της παραγράφου 1 εξομοιώνεται με χορήγηση συνταγογραφούμενου φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή. Στους παραβάτες της παρούσας επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Τα Κινολόχαρτα πλέον θα είναι ηλεκτρονικά και https://www.selltm.com/blog/page-5/ θα επισυνάπτονται αλλά δε θα φυλάσσονται.

Γιατί Δεν Έχουν Καταδικαστεί Ακόμα Οι Δολοφόνοι Του Μπακαρί; Η Ερώτηση Της Κάμαλα Χάρις Στον Μητσοτάκη

Η συνταγή χορήγησης αντιβιοτικών θα είναι από σήμερα ηλεκτρονική και θα αναγράφει τη συγκεκριμένη νόσο για την οποία κρίνεται αναγκαία η χορήγηση του φαρμάκου, καθώς και τη δοσολογία. Τα αποτελέσματα της καλλιέργειας και το αντιβιόγραμμα, όπου προβλέπονται, τηρούνται από τον ιατρό που χορηγεί την ηλεκτρονική αιτιολογημένη συνταγή επί διετία. Η πολυφαρμακία που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας από την ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο ειδικά για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι εμφανίζονται σύμφωνα με την Eurostat να κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση φαρμάκων χωρίς συνταγή. «Η πολυφαρμακία που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας από την ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο ειδικά για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι εμφανίζονται, σύμφωνα με την Eurostat, να κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση φαρμάκων χωρίς συνταγή». Οι γιατροί αναφέρουν πως η πολυφαρμακία, που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας από την ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο ειδικά για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι εμφανίζονται σύμφωνα με την Eurostat να κάνουν τη μεγαλύτερη χρήση φαρμάκων χωρίς συνταγή. Τελικά δεν θα ισχύει από σήμερα η χορήγηση αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή.

αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή

Η Επιστημονική Ομάδα του κόμβου ενημερώνει και κωδικοποιεί όλους του νόμους άμεσα με κάθε νέο νόμο μόλις αυτός δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ. Έτσι μπορείτε να δείτε την ίδια ημέρα όλες τις αλλαγές που επέρχονται στις διατάξεις που σας ενδιαφέρουν. Ο κόμβος διαθέτει τη βάση με τους περισσότερους κωδικοποιημένους νόμους (πάνω από 400), ενώ επίσης ενημερώνει το φορολογικό του αρχείο με αποφάσεις δικαστηρίων (Α.Π., Σ.τ.Ε.), αλλά και με κανονισμούς και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο φορολογικό αρχείο.

Κανένα φάρμακο, και κυρίως κανένα αντιβιοτικό, δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε πλέον χωρίς συνταγή γιατρού. Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους. Το 36% φυλάει στο σπίτι του τα αντιβιοτικά για ώρα ανάγκης, σήμερα που σε κάθε γωνία υπάρχει και ένα φαρμακείο. Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου απάντησε πως η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χορήγησης αντιβιοτικών με συνταγή, πήρε παράταση μέχρι νεωτέρας… Την ικανοποίησή του για την απαγόρευση προμήθειας αντιβιοτικών από τα φαρμακεία εκφράζει το Δ.Σ. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα τόσο του τοπικού Συλλόγου όσο και του Πανελληνίου στο πλαίσιο διασφάλισης της δημόσιας Υγείας.

Μπόρις Τζόνσον: Οι Βρετανικές Κυρώσεις Θα Πλήξουν Πολύ Σκληρά Τη Ρωσία

Στο ίδιο μήκος κύματος και όλοι οι υγειονομικοί του Έβρου (Ιατρικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός, Σύλλογος και Φαρμακευτικός Σύλλογος) χαιρέτησαν την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης (ΠΝΠ) για τη χορήγηση, από 1 Σεπτεμβρίου 2020, όλων των αντιβιοτικών αποκλειστικά με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή. "Ο ΠΙΣ, μετά την έντονη φημολογία για αναστολή της εφαρμογής του νόμου που επιβάλει από σήμερα την υποχρεωτική συνταγογράφηση των αντιβιοτικών, θεωρεί ότι κάτι τέτοιο ακόμη και σαν σκέψη είναι αδιανόητο. Στην απόφαση αυτή οδήγησε η κατάχρηση των αντιβιοτικών https://www.fstoptan.com/bactrimel-archives.html τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, γεγονός που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα υγειονομικά ζητήματα του πλανήτη. Χιλιάδες θάνατοι σε ετήσια βάση ανά τον κόσμο, οφείλονται στην ανάπτυξη ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων τα οποία με τη σειρά τους προκύπτουν μέσω της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται αυξητικές τάσεις του κόσμου προς την αγορά του παραφάρμακου, αλλά και της ολοένα και πιο ακέραιης πίστης προς την μέλισσα (και τα προϊόντα της).

Εξάλλου η υποχρεωτική πλέον συνταγογράφηση των αντιβιοτικών οδήγησε, με βάση τις εκτιμήσεις, σε μείωση κατανάλωσης των σκευασμάτων αυτών κατά περίπου 20%. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη νόμου εδώ και 47 χρόνια, στην πράξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Για αυτό εξάλλου η όποια αναστολή για οποιαδήποτε πραγματικό ή προσχηματικό λόγο και του νέου νόμου που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, θα είναι απαράδεκτη και σε τελείως λανθασμένη χρονική στιγμή. Οι φαρμακοποιοί θα πρεπει να κρατούν την ιατρική συνταγή για 2 χρόνια, όπως δηλαδή ήδη γίνεται με τα ψυχιατρικά φάρμακα.

Όλα αυτά, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων) καταγράφει διπλάσια χρήση αντιβιοτικών στη χώρα μας σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Πάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις με τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, καθώς είναι σημαντική https://www.pharmacyathome.gr/ η ενημέρωση για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις σκοτώνουν τα καλά βακτήρια του ανθρώπινου οργανισμού. Η συνταγογράφηση των φαρμάκων αποτελεί μια σημαντική δικλείδα ασφαλείας , αλλά για να λειτουργήσει το σύστημα χωρίς να επιβαρυνθεί τελικά ο ασθενής ,θα πρέπει να υπάρξει και η κατάλληλη υποδομή.

Οι συνδρομητές έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλήθος εξατομικευμένων υπηρεσιών που διευκολύνουν την καθημερινή τους εργασία και βελτιώνουν το χρόνο αναζήτησης οποιουδήποτε θέματος. Οι συνδρομητές του κόμβου απολαμβάνουν πληθώρα υπηρεσιών οι οποίες βελτιώνουν και καθιστούν ευκολότερη και ταχύτερη την μελέτη των θεμάτων που τους απασχολούν. 1 εξομοιώνεται με χορήγηση συνταγογραφούμενου φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή.

αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή

Επίσης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα η γνώση πλέον του κόσμου σχετικά με την επίδραση και τις ιδιότητες των προϊόντων της μέλισσας είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Οι κάτοικοι της χώρας μας καταναλώνουν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή γιατρού, ακόμη και για μια απλή ίωση, υπονομεύοντας σοβαρά την υγεία τους… Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων) καταγράφει διπλάσια χρήση αντιβιοτικών https://www.pharmacy2go.gr/el στη χώρα μας σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ. Οπως επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αποτελεί κατάκτηση των επιστημόνων Υγείας και η εφαρμογή της μπορεί να βάλει φρένο στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών στη χώρα μας, η οποία θεωρείται πρωταθλήτρια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην υπερκατανάλωσή τους. Αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονική συνταγή γιατρού ή οδοντιάτρου θα χορηγούνται από σήμερα, Τρίτη, τα αντιβιοτικά από τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Σοκ: Έγκλημα Ο Θάνατος Της Τζωρτζίνας

Μετά τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού και κλινικής εξέτασης, ο Ιατρός ή ο Οδοντίατρος χορηγεί τα ενδεικνυόμενα αντιβιοτικά για να θεραπεύσει τον ασθενή. Με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μας ενημερώνει για μια πολύ σημαντική αλλαγή στη διαχείριση των φαρμάκων. Μετά από 4 ημέρες μεταφέρθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελειου Νοσοκομείου Κρήτης. Εν συνεχεία οι εφημερεύοντες γιατροί τον διασωλήνωσαν και τον μετέφεραν στην εντατική, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, εξαιτίας επιπλοκής που φέρεται να προκάλεσε η φαρυγγίτιδα. Η φορολογική-λογιστική πύλη ενημέρωσης taxheaven.gr είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Taxheaven Α.Ε. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα το νόμο και τους Ιατρικούς Συλλόγους να επιβλέψουν την πιστή εφαρμογή του.

Περίπου 60% των Ελλήνων αναφέρει ότι πήρε αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο ενώ είναι δικαιολογημένο επιστημονικά σε λιγότερο από 10%. Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

Όλο αυτό το διάστημα η Επιστημονική Ομάδα και οι τεχνικοί του κόμβου εξελίσσουν συνεχώς την πρωτοποριακή πλατφόρμα διεξαγωγής των διαδικτυακών σεμιναρίων έχοντας πάντα ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους συμμετέχοντες και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών. Η διαδικασία αναβάθμισης της πλατφόρμας διεξαγωγής θα συνεχιστεί με την ίδια ζέση, ενώ ταυτόχρονα θα εμπλουτίζεται η θεματολογία των σεμιναρίων. Η ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι αποφασίστηκε αναστολή της εφαρμογής του Νόμου μέχρι νεωτέρας και επομένως συνεχίζουμε να εκτελούμε τις συνταγές αντιβιοτικών όπως μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει νόμος για χορήγησή τους μόνον με ιατρική συνταγή από τον Αύγουστο του 1973, ο οποίος αποτελούσε κενό γράμμα… "Εξάλλου, η υποχρεωτική πλέον συνταγογράφηση των αντιβιοτικών οδήγησε, με βάση τις εκτιμήσεις, σε μείωση κατανάλωσης των σκευασμάτων αυτών κατά περίπου 20%", υπογραμμίζει το προεδρείο του Συλλόγου, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα αντιβιοτικά δεν ήταν απαραίτητα.

Στον σχεδιασμό αυτό μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα η ύπαρξη των χιλιάδων φαρμακείων και η άριστη διασπορά τους σε ολόκληρη την χώρα”. Με δεδομένο ότι στο νόμο του Φεβρουαρίου του 2020, προβλέπεται και χειρόγραφη επιλογή όταν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν είναι εφικτή, αναμένουμε από το υπουργείο Υγείας να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία εφαρμόζοντας άμεσα το νόμο". Η άυλη συνταγογράφηση είναι επιτέλους εδώ φέρνοντας το ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών.

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα το νόμο και τους Ιατρικούς Συλλόγους να επιβλέψουν την πιστή εφαρμογή του. Εκτός από την ανετοιμότητα του ηλεκτρονικού συστήματος, δεν είχαν ενημερωθεί για την εφαρμογή του νόμου τότε ούτε οι γιατροί ούτε οι φαρμακοποιοί. Το μέτρο είχε ψηφιστεί πριν από περίπου πέντε μήνες και επρόκειτο να εφαρμοστεί στις 11 Ιουνίου.

Σε περίπτωση που έχετε χάσει το SMS ή το e-mail με το barcode, ο φαρμακοποιός ή ο ιατρός του διαγνωστικού ιατρείου μπορεί να ανακτήσει τη συνταγή σας με βάση τον ΑΜΚΑ σας. Ωστόσο, προκειμένου να την εκτελέσει, θα χρειαστεί να του γνωστοποιήσετε έναν κωδικό επιβεβαίωσης που θα λάβετε στο κινητό σας. Το κινητό σας τηλέφωνο ή/ και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail), όπου θα σας αποσταλούν οι κωδικοί επιβεβαίωσης της εγγραφής σας. Με το μήνυμα αυτό πραγματοποιήθηκε χθες ενημερωτική συνάντηση με πρωτοβουλία του ΕΔΟΕΑΠ και τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά.

Μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να διαγραφείτε από τη λίστα αποδεκτών του newsletter ακολουθώντας τον σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter που λαμβάνετε από εμάς. Είναι σημαντικό να μην παραβλέψετε ποτέ ιατρική συμβουλή εξαιτίας κάποιου άρθρου που διαβάσατε στο healthview.gr. Εάν κάποιος επισκέπτης, ή χρήστης του site βασιστεί σε οποιαδήποτε στοιχεία του περιεχομένου, αυτό γίνεται με δική του αποκλειστική ευθύνη. Η επίσκεψη και χρήση του healthview.gr προϋποθέτει την αποδοχή των όρων χρήσης. Τονίζεται ότι το περιεχόμενο του site, προορίζεται αποκλειστικά για ενημέρωση και πληροφόρηση και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις συμβουλές, οδηγίες, διαγνώσεις, ή θεραπείες που προσφέρουν οι επαγγελματίες υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ο οποίος πρωτοστάτησε στη χορήγηση των αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή, ζητά η χώρα μας να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών ώστε να συνταγογραφούνται ανεξαιρέτως όλα τα φάρμακα. Και αυτό γιατί η Ελλάδα θωρείται πρωταθλήτρια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην κατάχρηση και υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, με τραγική συνέπεια εκατοντάδες συνάνθρωποι μας να χάνουν ετησίως τη ζωή τους στις ΜΕΘ από ανθεκτικά μικρόβια, εξαιτίας των αντιβιοτικών που πωλούνται στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή. Κοινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα τη χορήγηση αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή, παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης (22/9) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, η αντιπρόεδρος του Ιατρικού https://www.ofarmakopoiosmou.gr/ Συλλόγου, Δέσποινα Ιατρού, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σίσσυ Ρακιντζή και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, Συμεών Τσετίνης. Τον περασμένο Φεβρουάριο, μάλιστα, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στην Βουλή, ο υπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί να φέρει σχετική διάταξη που να απαγορεύει ρητά την χορήγηση φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή. «Μετά τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού και κλινικής εξέτασης, ο ιατρός ή ο οδοντίατρος χορηγεί τα ενδεικνυόμενα αντιβιοτικά για να θεραπεύσει τον ασθενή. Ο φαρμακοποιός από την άλλη είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να εκτελεί συνταγές και να επικοινωνεί με τον ιατρό ή τον οδοντίατρο αν παρατηρήσει διαφοροποίηση της συνταγής από τυπικό θεραπευτικό σχήμα.

Οπως προβλέπεται στο άρθρο 16 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 1ης Αυγούστου (ΦΕΚ Α 157), στη συνταγή θα αναγράφεται η νόσος για την οποία χορηγείται το συγκεκριμένο φάρμακο, καθώς και η συνιστώμενη δοσολογία. Σημειώνει ακόμη πως ΄΄η ιατρική κοινότητα οφείλει να τηρήσει πιστά το νόμο, ειδικά σε ό,τι αφορά φάρμακα που περιέχουν αντιβιοτικά σε οποιαδήποτε μορφή (χάπια, ενέσεις, αλοιφές ή οφθαλμικά διαλύματα)΄΄. Η πάγια στρέβλωση που ίσχυε μέχρι σήμερα, οι ασθενείς να προμηθεύονται αντιβιοτικά απευθείας https://eumeds.gr/ από το φαρμακείο και να προσκομίζουν εκ των υστέρων τη συνταγή από τον γιατρό, τελειώνει. Το μέλι και να παράγωγα της μέλισσας έχουν αποδειχτεί και έχουν γίνει αποδεκτά από της επιστημονική κοινότητα ως προς την καταπολέμηση των πολύ-ανθεκτικών και παν-ανθεκτικών μικροβίων. Αφορμή για την παγκόσμια κρίση είναι τα πολύ-ανθεκτικά και παν-ανθεκτικά μικρόβια στις αντιβιώσεις δημιουργώντας έτσι την ανάγκη στην επιστημονική και ιατρική κοινότητα να ερευνήσει νέους τρόπους καταπολέμησης του φαινομένου.

お仕事探しの第一歩

登録のご案内

営業時間:月~土(9:00~18:00)   0120-741-818

indian sex video dirtyindianporn.mobi bus fucking
desisexcom freesexyindians.pro bastwap xhamster
dirty indian sex indiansexpussy.pro hot indian aunties
andhara sex indiansexmovies.mobi jerk bf movie download
xnxx tamil auntys hindisexmovies.pro turkey xssiop
x video turkish mms originalindianporn.mobi bhabhi on facebook
south porn justindianporn.pro got srxy
tamil blue flim turkishpornmovies.eu tamil saree x video
kannadamasti drtuber turkishporno.online online sex stories desi
shalimar redwap game turkishpornography.eu chuda chudi video hd
meenakshi seshadri hot turkishporntube.online desi turkishsexvideos pron
malayalam blue film com turkishsex.eu xxx indian sex vedios
free porn scandal video turkishsex.online giselle gomez rolon
tamil free sex turkishxxx.online tamil pengal koothi padam
turkishsex. com turkishxxxvideos.eu momsturkish sexvideos